Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Psykologipalvelut

 

Lasten, nuorten ja aikuisten yksilökäynnit

Psykologin puoleen voit kääntyä monenlaisissa arjen haasteissa. Ulkopuolisen ammattilaisen näkemys auttaa selkeyttämään omia ajatuksia ja näkemään ratkaisuja aiemmin ehkä ylitsepääsemättömiltä näyttäneisiin tilanteisiin. Vastaanotolla voi käydä esimerkiksi lyhytkestoisesti elämänkriisien yhteydessä tai pidempiaikaisessa terapiassa. Keskusteluun perustuva hoito on myös keskeinen kuntoutusmuoto, jos sinulla on mielialaoireita, kuten esim. masennusta, ahdistuneisuutta, pelkotiloja tai neurobiologisiinsyihin perustuvia vaikeuksia arjen hallinnassa, esim. oppimisvaikeuksia.

 

Omasta vakuutusyhtiöstä tai työterveyshuollosta kannattaa kysyä mahdollisuutta käyntikustannusten korvattavuuteen. 

 

Lasten psykologiset yksilötutkimukset / kehitystilanteen kartoitus

Lapsen kehitystilanteeseen kartoituksesta voi olla hyötyä, jos lapsen lähipiirin aikuisilla on huolta lapsen kehityksen etenemisestä tai lapsen psyykkisestä voinnista. Suppeaan kehitystason tutkimukseen sisältyy lapsen psykologinen tutkimus yhtä tai useampaa eri menetelmää käyttäen ja vanhempien haastattelu. Tutkimus edellyttää yleensä vähintään kolmea tutkimuskertaa. Laaja kehitystason tutkimus sisältää perusteellisen psykologisen tutkimuksen lapsen toimintatasosta ja kehitysmahdollisuuksia vähintään kahta eri menetelmää ja havainnointia hyväksi käyttäen sekä vanhempien laajan kliinisen haastattelun. Tutkimus edellyttää yleensä 3-5 tutkimuskertaa.

Laillistetun psykologin tekemä tutkimus korvataan sairausvakuutuslain mukaan, kun kyseessä on lääkärin määräämä vakuutetun muuhun tutkimukseen ja hoitoon liittyvä tutkimus (SVL 3 luku 3§)